Welkom bij groep 3 (2018-2019)

Hoeksteen18 Tessa 1
Juf Tessa

November / December

De afgelopen weken zijn we heel erg druk geweest in groep 3.

Juf Judith kwam weer elke dinsdag langs voor leuke muzieklessen. We zingen verschillende liedjes met 123zing en ook mogen we met verschillende muziekinstrumenten oefenen.
Het is elke keer weer een feestje in de klas.

muziekles juf judith muziekles van juf Judith

Met rekenen zijn we ook druk geweest. We hebben geoefend met geld betalen. Hoe kan ik nou gepast betalen als ik 3 euro moet betalen. Een muntje van 3 bestaat namelijk niet. Dit is soms nog best moeilijk. We hadden daarom een winkeltje op de gang om daarmee te oefenen.
Ook zijn we druk bezig geweest met de hele uren op de klok. Na de kerst gaan we ook de halve uren oefenen.

rekenen met geld IMG 3051

In de groepen 3 t/m 8 werken we met een nieuwe methode, Leskracht. De afgelopen weken hebben we gewerkt over feesten en vieringen.
We hebben nieuwe woorden geleerd bij het thema en een woordweb gemaakt aan de hand van plaatjes. Ook moesten we vragen beantwoorden over verschillende voorwerpen die bij het onderwerp hoorden. Dit moesten we in kleine groepjes doen. Hierdoor leren we goed samenwerken.

leskracht leskracht2 leskracht1

De afgelopen weken waren ook best een beetje spannend. Sint en zijn pieten waren weer in ons land. Dit was in de klas goed te merken. We waren wat drukker dan normaal. De pieten kwamen gezellig op school en we mochten onze schoen zetten. De pieten hadden er een aardige puinhoop van gemaakt in de klas. Gelukkig hadden we dit met zijn allen weer snel opgeruimd. We werden verwend met een sleutelhanger, een notitieboekje, een potlood en slijm.
Ook kwam Sint op 5 december met zijn pieten in de klas. Sint wist weer van alles over onze klas te vertellen. We hebben deze dag gezellig bingo gespeeld en mochten extra lang naar buiten. Ook toen werden we weer verwend.

rommel in de klas na schoenzetten

Nu werken we de laatste 2 weken over Kerst. We zingen gezellige kerstliedjes en maken een potje om het gezellig te maken voor het kerstdiner.

We hebben nu ook bijna alle letters al geleerd dus we zijn wel toe aan de verdiende vakantie.

Wij wensen iedereen alvast hele fijne en gezellige feestdagen en een gelukkig en leerzaam 2019.
Tot in het nieuwe jaar, groep 3!

Septembernieuws

De eerste weken in groep 3 zitten er alweer op.

Wat is het toch spannend. De kinderen moeten zelf naar binnen, de trap op, ze zitten met nieuwe kinderen in de klas en ze spelen op een ander plein.

Na een aantal weken gaat het al heel goed. De kinderen en de juf raken steeds meer gewend aan elkaar.
We hebben al een hele leuke opening op het schoolplein gehad. We hadden een danscursus en hebben de dans toen laten zien aan de andere klassen en aan de ouders die er waren. Ook kregen we een lekker ijsje om het schooljaar te openen.

We kennen al de eerste letters en kunnen daarmee ook al woorden lezen.
Ook zijn er kinderen al thuis enthousiast bezig met de software van lezen en van rekentuin.
Heel fijn.

Elke dinsdagmiddag krijgen we muziekles van juf Judith. De kinderen hebben er al Afrikaans geleerd en leren ritme slaan met stokken.
Binnenkort komt ook juf Nelleke weer om tekenlessen te geven.

Tot de volgende keer!
Groetjes groep 3