Cultuureducatie

Naast de cognitieve en sociale ontwikkeling is het ook belangrijk dat de kinderen zich ontwikkelen op cultureel gebied. Om dit te bewerkstelligen wordt er regelmatig getekend, geknutseld, gezongen, enz. Op dit vakgebied krijgen we ondersteuning van het netwerk cultuureducatie van de gemeente. In iedere groep worden er 5 tot 10 lessen verzorgd door de Zeister Muziekschool. Daarnaast worden er ook in iedere groep modules aangeboden op het gebied van theater, cultureel erfgoed of op beeldend gebied.

Verder verzorgt iedere groep minstens eenmaal per jaar een podiumpresentatie in de hal. Samen met de leerkracht(en) bereiden de kinderen een toneelstuk, lied of iets anders voor en laten dit zien aan alle kinderen van de school. Ze verzorgen ook hun eigen kleding, decor enzovoort.

Daarnaast wordt er in de groepen 5 t/m 8 dit schooljaar gestart met een zogenaamd kookcircuit. Ouders gaan met een groepje kinderen koken voor de hele klas. De ouders bedenken het recept en doen de inkopen. Iedere week is er een groepje van ongeveer 8 kinderen aan de beurt. We beginnen in groep 8 en als alle kinderen aan de beurt geweest zijn, is groep 7 aan de beurt, en zo verder.