TSO - Organisatie

tsologo

De Hoeksteen biedt u de mogelijkheid om uw kind tussen de middag op school over te laten blijven. De tussenschoolse opvang (TSO) valt onder de verantwoordelijkheid van Stichting Kiekeboe Kinderopvang.

Voor de dagelijkse opvang is Leonie van Vliet (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) op school aanwezig. Zij wordt ondersteund door de overkoepelend manager van Stichting Kiekeboe Kinderopvang, Helga Steenbeek. Voor alle vragen of opmerkingen is Helga te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer 030-6990285. Voor vragen over de financiële administratie kunt u terecht bij Paul van Eerden. Hij is eveneens te bereiken onder de bovenstaande contactgegevens.

Wij streven ernaar dat één overblijfmedewerker maximaal 15 kinderen in de groep heeft. Alle overblijfmedewerkers hebben een officiële kinder EHBO cursus gevolgd via Stichting Kiekeboe Kinderopvang. Jaarlijks hebben de overblijfmedewerkers een verplichte herhaling van deze cursus. Daarnaast hebben de overblijfmedewerkers een cursus Kanjertraining gevolgd en zijn zij in het bezit van een certificaat.

Via Kiekeboe kunt u voor de tussenschoolse opvang een abonnement afsluiten of een strippenkaart afnemen. Op de pagina met overblijfkosten worden het abonnement en de strippenkaart toegelicht. Aan de op deze website vermelde kosten kunnen geen rechten worden ontleend. Kijk voor het meest actuele kostenoverzicht van de verschillende faciliteiten op www.kiekeboe-kinderopvang.nl.

Overblijfprogramma
Om het overblijven zo plezierig mogelijk te laten verlopen, hanteert Kiekeboe het volgende programma:

* Om 11.55 uur gaan de overblijfmedewerkers richting de groepen 1 en 2 waar de kinderen van 1/2a, 1/2b en 1/2c in hun eigen groep overblijven. De leerkrachten van groepen 1 en 2 zorgen ervoor dat de kinderen naar het toilet geweest zijn en hun handen hebben gewassen. Om 12.00 eten de kinderen van de groep 3 t/m 8 in hun eigen lokaal.

* Om 12.05 uur gaan de kinderen van groep 3, 4 en 5 eerst naar het toilet en handen wassen. De kinderen gaan dan op een stoel zitten en zetten hun eten en drinken vast klaar op tafel. Voor de maaltijd wordt er gebeden. Er wordt dan gezamenlijk gegeten tot ongeveer 12.30 uur. Om 12.30 uur gaan de kinderen van groep 3, 4 en 5 samen met de overblijfmedewerkers naar buiten. Dit telt alleen voor de kinderen die hun eten en drinken op hebben. De kinderen maken gebruik van het achterplein en kunnen gebruik maken van bovengenoemde buiten toestellen en speel attributen.

* Om 12.05 uur wordt de presentie van de kinderen van groep 6, 7 en 8 genoteerd. Hierna gaan de kinderen samen met de overblijfmedewerkers naar buiten. Ze maken gebruik van het achterplein. We houden ons te allen tijde aan de regels van school. De kinderen kunnen gebruik maken van de buiten toestellen die bij de school behoren.. De kinderen kunnen gebruik maken van de buiten toestellen die bij de school behoren. Tevens kunnen zij gebruik maken van springtouwtjes, stoepkrijt, voetballen, tafeltennistafel en hockeysticks. Om 12.30 uur gaan de kinderen van groep 6, 7 en 8 eerst naar het toilet en handen wassen. De kinderen gaan dan op een stoel zitten en zetten hun eten en drinken vast klaar op tafel. Voor de maaltijd wordt er gebeden. Er wordt dan gezamenlijk gegeten tot ongeveer 13.00 uur. Daarna gaan ze samen met de overblijfmedewerkers naar buiten. Dit telt alleen voor de kinderen die hun eten en drinken op hebben.

* De kleuters en kinderen die hun brood en drinken nog niet op hebben gaan gezamenlijk bij elkaar zitten en krijgen hiervoor alsnog de gelegenheid tot ongeveer 12.45 uur. Tot slot wordt er gedankt voor deze lunch. De groepen 1 en 2 komen tussen 12.30 uur en 13.00 uur naar buiten en maken gebruik van het voorplein. Voor de kleuters zijn er ook diverse karren, fietsen en bij goed weer zandbakspeelgoed beschikbaar.

Om 13.05 uur neemt een leerkracht de pleinwacht over van de overblijfmedewerkers. Alleen de kleuters van groep 1 en 2 worden door de overblijfmedewerkers mee naar binnen genomen en laten ze nog plassen en handen wassen voordat ze de klas in gaan.

* Bij slecht weer maken wij gebruik van een winterplan, waarbij wij uiteraard binnen spelen. De kinderen hebben dan de keuze om in hun eigen overblijflokaal diverse spelletjes te doen of te lezen en te knutselen.

Om 13.00 uur wordt alles gezamenlijk opgeruimd. In het kleuterlokaal blijft de overblijfmedewerker in de klas tot de leerkracht weer aanwezig is.