De hoeksteen

 • 01_voorpleinoverzicht.jpg
 • 02_rechtsschoolplein.jpg
 • 03_rechtsschoolplein.jpg
 • 04_rechtsentree.jpg
 • 05_entree.jpg
 • 06_linksentree.jpg
 • 07_linksschoolplein.jpg
 • 08_gymnastiek.jpg
 • 09_gymnastiek.jpg
 • 10_achterplein.jpg
 • 11_achterplein.jpg
 • 12_bsohoek.jpg
 • 13_groep.jpg
 • 14_groep.jpg

Welkom bij groep 3 (2018-2019)

Hoeksteen18 Tessa 1
Juf Tessa

Juni

Streetwise
Maandag 3 juni kwamen ze van streetwise op school. We kregen bij streetwise verkeersles.
We hebben geleerd hoe we tussen 2 geparkeerde auto’s kunnen oversteken. Tussen 2 auto’s door mag je lopen tot de kijklijn. Vanuit daar moet je kijken of er auto’s of fietsers op de weg rijden en of je nog even moet wachten.

Op de stoep is het belangrijk om te lopen aan de kant van de huizen. Dit noemen ze de veilige kant van de stoep. Als je dan per ongeluk valt lig je niet meteen op straat.

streetwise 3 streetwise 1

Ook hebben we bij het zebrapad in 2 tallen overgestoken. Netjes wachten op het groene licht en dan mag je lopen. Als er een auto tegelijk de bocht om mag dan kijk je of de bestuurder een gebaar geeft. Dan loop je rustig door en steek je zelf ook netjes je hand op.

Ook mochten we in een elektrische auto zitten. Ze hebben laten zien wat er gebeurd als je geen gordel om hebt in de auto. Het is dus belangrijk om altijd een gordel te dragen. Ook weten we nu dat we tot we 1.35 cm zijn in een autozitje moeten zitten. Een aantal van ons is al iets langer maar een hele hoop ook nog lang niet. In de klas zijn we namelijk gaan meten.

Een leuke en leerzame ochtend.

streetwise 2 streetwise

 

Schoolreisje
Op donderdag 6 juni gingen we met de groepen 3 en 4 op schoolreisje. Met 59 stuiterende kinderen in de bus gingen we in de richting van Oud Valkeveen. Daar aangekomen moesten we nog wel even wachten, omdat het park pas om 10 uur open ging.

Eenmaal in het park aangekomen kozen we een plek waar je naar toe kon komen als het even niet goed was gegaan. Gelukkig kwam dat deze dag niet voor.

De kinderen konden helemaal los en liepen gezellig in groepjes van het ene speeltoestel naar het andere.
Om half 12 was het tijd voor een voorstelling in het park en daarna konden we gelijk lekker eten en drinken. De meeste waren hier trouwens te ongeduldig voor en hadden het liefst helemaal niet gegeten. Na een dus korte lunch renden ze het park weer in en konden weer lekker op de trampolines, de zwaaimolen, de botsauto’s enz.

Om 14.00 uur gingen we alweer verzamelen. We kregen toen een lekker ijsje en om 15.15 uur waren we weer op school. Op de terugreis was het toch iets rustiger, ook wel lekker voor de oren van de ouders en de juffen.
Een hele gezellige en geslaagde dag met glunderende kinderen.

 

Maart/April
Afgelopen maand kwamen er 2 vrouwen bij ons in de klas. Zij hebben ons laten zien hoe we onze tanden goed kunnen poetsen.
Ook hebben ze vertelt dat het heel belangrijk is om 2 keer per dag onze tanden te poetsen.
We hebben van hun een nieuwe tandenborstel en tandpasta gekregen om onze tanden mee te poetsen.

Op donderdag 11 april gingen we onze Palmpasenstokken versieren. We hebben een mooie slinger gemaakt, chips aan een touwtje gedaan en er kwam een lekker broodhaantje op.
Om 3 uur gingen we een rondje lopen over het achterplein. Er waren toen al veel papa’s en mama’s om te kijken naar onze mooie stokken. Toen we thuis waren mochten we ook alles lekker opeten.
Mocht u nog een filmpje willen van de Palmpasentocht dan kunt u dit vragen aan de mama van Levi.

Palmpasen  Palmpasen1  IMG 3678 

 

Voor de koningsspelen waren we allemaal verdeeld in groepjes samen met groep 4.
We begonnen de koningsspelen met de Pasapas die we van meester Bastiaan al op school hadden geleerd.
Bij de koningsspelen gingen we allemaal leuke spelletjes doen. Zo moesten we sprinten, touwtrekken, voetballen, hockeyen en korfbal spelen.
Steeds gingen we als groepjes tegen elkaar spelen. Op sommige momenten was het best koud maar als het zonnetje scheen was het toch goed te doen.
Bedankt aan alle lieve ouders die ons wilden helpen.

 Koningsspelen  Koningsspelen1 

Koningsspelen2 

Januari / Februari
Na een heerlijke vakantie konden we na de vakantie gelijk goed aan het werk. Er stonden drukke weken te wachten waarin we heel hard moesten werken.
Zo moesten we allemaal toetsen maken voor rekenen en spelling en ook moesten we laten horen hoe goed we konden lezen.

We hadden gelukkig ook tijd voor andere dingen. Zo kwam juf Nelleke weer voor leuke tekenlessen langs en hebben we weer nieuwe liedjes geleerd met juf Judith.

Tekenles juf Nelleke tekenles juf Nelleke1 

Ook hebben we sinds kort een nieuwe meester in de klas. Meester Pim komt tot de zomervakantie bij ons stage lopen. Hij komt ons lesgeven op de maandag en de dinsdag.

We kregen ons rapport mee en we hadden 10 minuten gesprekken met de juf. Sommige kinderen waren mee en zo konden we goed bespreken hoe het de afgelopen periode is gegaan in de klas.

De laatste woensdag voor de vakantie hadden we juffendag. We hebben toen gezellig gedanst, allemaal oud- Hollandse spelletjes gedaan, cake versierd, bingo gespeeld en lekker kunnen spelen.
Bedankt aan de lieve moeders die met ons spelletjes kwamen spelen.
De kinderen zagen er allemaal erg mooi uit in hun verkleedkleren.
Het was een hele gezellige dag.

juffendag juffendag1  juffendag2
juffendag3 juffendag4 juffendag5

De laatste 2 dagen waren wel vermoeiend. Er hadden veel kinderen de griep gehad en we waren toch wel erg moe van het harde werken.
Nu gaan we weer lekker genieten van de vakantie en het mooie weer.

Op naar de volgende gezellige periode!

November / December

De afgelopen weken zijn we heel erg druk geweest in groep 3.

Juf Judith kwam weer elke dinsdag langs voor leuke muzieklessen. We zingen verschillende liedjes met 123zing en ook mogen we met verschillende muziekinstrumenten oefenen.
Het is elke keer weer een feestje in de klas.

muziekles juf judith muziekles van juf Judith

Met rekenen zijn we ook druk geweest. We hebben geoefend met geld betalen. Hoe kan ik nou gepast betalen als ik 3 euro moet betalen. Een muntje van 3 bestaat namelijk niet. Dit is soms nog best moeilijk. We hadden daarom een winkeltje op de gang om daarmee te oefenen.
Ook zijn we druk bezig geweest met de hele uren op de klok. Na de kerst gaan we ook de halve uren oefenen.

rekenen met geld IMG 3051


In de groepen 3 t/m 8 werken we met een nieuwe methode, Leskracht. De afgelopen weken hebben we gewerkt over feesten en vieringen.
We hebben nieuwe woorden geleerd bij het thema en een woordweb gemaakt aan de hand van plaatjes. Ook moesten we vragen beantwoorden over verschillende voorwerpen die bij het onderwerp hoorden. Dit moesten we in kleine groepjes doen. Hierdoor leren we goed samenwerken.

leskracht leskracht2 leskracht1

De afgelopen weken waren ook best een beetje spannend. Sint en zijn pieten waren weer in ons land. Dit was in de klas goed te merken. We waren wat drukker dan normaal. De pieten kwamen gezellig op school en we mochten onze schoen zetten. De pieten hadden er een aardige puinhoop van gemaakt in de klas. Gelukkig hadden we dit met zijn allen weer snel opgeruimd. We werden verwend met een sleutelhanger, een notitieboekje, een potlood en slijm.
Ook kwam Sint op 5 december met zijn pieten in de klas. Sint wist weer van alles over onze klas te vertellen. We hebben deze dag gezellig bingo gespeeld en mochten extra lang naar buiten. Ook toen werden we weer verwend.

rommel in de klas na schoenzetten 

Nu werken we de laatste 2 weken over Kerst. We zingen gezellige kerstliedjes en maken een potje om het gezellig te maken voor het kerstdiner.

We hebben nu ook bijna alle letters al geleerd dus we zijn wel toe aan de verdiende vakantie.

Wij wensen iedereen alvast hele fijne en gezellige feestdagen en een gelukkig en leerzaam 2019.
Tot in het nieuwe jaar, groep 3!

 Septembernieuws

De eerste weken in groep 3 zitten er alweer op.

Wat is het toch spannend. De kinderen moeten zelf naar binnen, de trap op, ze zitten met nieuwe kinderen in de klas en ze spelen op een ander plein.

Na een aantal weken gaat het al heel goed. De kinderen en de juf raken steeds meer gewend aan elkaar.
We hebben al een hele leuke opening op het schoolplein gehad. We hadden een danscursus en hebben de dans toen laten zien aan de andere klassen en aan de ouders die er waren. Ook kregen we een lekker ijsje om het schooljaar te openen.

We kennen al de eerste letters en kunnen daarmee ook al woorden lezen.
Ook zijn er kinderen al thuis enthousiast bezig met de software van lezen en van rekentuin.
Heel fijn.

Elke dinsdagmiddag krijgen we muziekles van juf Judith. De kinderen hebben er al Afrikaans geleerd en leren ritme slaan met stokken.
Binnenkort komt ook juf Nelleke weer om tekenlessen te geven.

Tot de volgende keer!
Groetjes groep 3