• 15_hal.jpg

Welkom bij groep 4 (2020-2021)

Juf Tessa en juf Claire

Wat gaan de eerste maanden toch snel voorbij. De eerste week lijkt alweer heel lang geleden. En wat was het spannend. De kinderen kregen 2 nieuwe juffen. De kinderen deden het heel goed en waren al snel gewend.

We werken erg hard in groep 4. Met rekenen oefenen we nu sommen tot 100, oefenen met de klok en zijn we begonnen met het leren van de tafels. We hebben de tafel van 1 en 10 al gehad en zijn nu bezig met de tafel van 2. We doen hier leuke spelletjes mee en oefenen de tafels via Youtube zelfs joggend.

Met Leskracht gaan we weer een stapje verder dan in groep 3. We leren onderzoeksvragen te stellen en gaan op zoek naar de antwoorden. We hebben al verschillende thema’s gehad en hebben het nu over Feesten en geloven.

Leskracht groep 4

Met spelling zijn we alweer bij categorie 9. We leren welke regels er horen bij de verschillende woorden en leren er ook een gebaar bij. Zo kunnen we de regel goed onthouden.

In groep 4 houden we voor het eerst een boekbespreking aan de hand van een boekendoos. Shelby mocht dit jaar als eerste en wat deed ze het knap. Ze had een prachtige doos gemaakt en kon goed over haar boek vertellen. Alle kinderen werden meteen enthousiast en vroegen wanneer zij aan de beurt waren. Er zijn nu al meerdere kinderen geweest en wat doen ze het goed.

Boekendoos

Ondertussen hebben we in groep 4 ook de fietscontrole gehad, een gezellig schoolontbijt en hebben we een sponsorloop gedaan voor een nieuw speeltoestel voor het voorplein.

Fietscontrole        Schoolontbijt

Ondertussen is Sinterklaas in het land en is het weer een hele spannende tijd. We mochten onze schoen zetten en zijn goed verwend. De gezellige dagen komen er weer aan en binnenkort komt de kerstboom weer in de klas.

Pepernoten crea   Schoen zetten

Alvast hele fijne dagen.