Welkom bij groep 6 (2018-2019)

Hoeksteen18 Anne 1
Juf Anne

Februari-nieuws
Het is tijd om weer even iets leuks van ons te laten horen op de website.
Er gebeurt veel in groep 6 en daar willen we jullie graag over berichten!

Bovenbouwfeest
We kwamen uit school en gingen heel even naar huis. Toen gingen we naar Eliene. Daar gingen we ons opmaken. Dat was superleuk! Daarna gingen we naar school, want daar was het feest. We moesten binnen heel even wachten. We gingen lekker dansen op hele harde muziek. Ze hadden chips, snoepjes en spekjes. We hebben lekker gekletst. Het was top!! Toen was het afgelopen en ging iedereen naar huis. Ik ging toen nog even in de woonkamer zitten en daarna lekker slapen.
Geschreven door Fiene

Bovenbouwfeest
De Hoeksteen heeft weer een bovenbouwfeest gehad. We hebben het heel leuk gehad. Ik had ook veel schmink op. Stiekem hebben we tijdens het feest ook geslapen. Ook gingen we ons verstoppen. Het thema was ‘Hawaii party in de jungle’. Ik was verkleed als een luipaard. Ook nog een leuk nieuwtje. Onze juf krijgt een baby.
Geschreven door Gigi

Hoe gaat het in groep 6?
We hebben sinds dit jaar een nieuwe methode voor spelling. De methode heet Staal. Je hebt heel veel categorieën. Bijvoorbeeld het cola-woord. Je hoort de ‘k’ maar je schrijft een c.
Ook hebben we Leskracht. Die methode is ook nieuw. We spelen een spel. Dat spel heet ‘de gamejoker’. Daarna maak je ook een mindmap en bedenken we onderzoeksvragen.
Ook spelen we in de klas een nieuw spel. Dat heet Nachtwacht.
We hebben ook een agenda voor ons huiswerk.
Geschreven door Jay

De afgelopen periode
We hebben veel dingen gedaan met Leskracht. We hebben mindmaps gemaakt. Ook hebben we hoofd- en deelvragen gemaakt.. maar we doen nog veel meer! De methode Staal is ook nieuw. Dat vind ik ook leuk. Ook hebben we een hockeydag. We hebben ook verplichte taken. Die vind ik soms best moeilijk, maar meestal lukt het wel. Gym vind ik ook heel leuk. We doen altijd wel wat anders.
Geschreven door Eliene

November / December

Herfst in groep 6!
In de afgelopen periode zijn we heel creatief bezig geweest met het schilderen van paddenstoelen. We hebben geleerd hoe we met schaduw kunnen werken in een tekening.
Ook moesten de kinderen heel precies werken. Het was een hele klus, maar erg leuk om te doen.

Paddenstoel 2 Paddenstoel 2 Paddenstoel 3 Paddenstoel 4
Paddenstoel 5 Paddenstoel 6

Bezoek aan de kerk

Ook hebben we een bezoek gebracht aan de Noorderlichtkerk.

We mochten dominee Roel allerlei vragen stellen. Hoe is bijvoorbeeld de kerk ontstaan? En waarom draagt u een toga?
Op bijna alle vragen wist de dominee wel een antwoord.
Met veel informatie op zak en een lekker pepermuntje (want die eten veel bezoekers van de kerk) gingen we weer terug naar school.

Bezoek kerk

Op 5 december hebben we de verjaardag van Sint gevierd!

We hadden lootjes getrokken. Iedereen had een leuke surprise met een gedicht gemaakt.
Het programma begon in de hal. Een aantal groepen mochten op het podium een act doen.
Sint was blij verrast! Ook kwam Sint nog even bij ons in de klas.

Het was een heel gezellige ochtend!

sint1 Paddenstoel 5 sint3 Sint4
sint5

Tekenlessen
Ook dit jaar krijgt onze groep weer tekenles van juf Nelleke.
De kinderen hebben allemaal een mooie kerstboom gemaakt. De bomen zijn te bewonderen, want ze hangen voor het raam.

tekenles2 tekenles 1 tekenles3

Schaatsen
Op 10 december gingen we met de klas schaatsen. We hadden de hele ijsbaan op het Belcour voor onze groep alleen!
Sommige kinderen gingen vandaag voor het eerst schaatsen. Dat was best een beetje spannend. Gelukkig wilden de kinderen elkaar allemaal wel helpen.
Andere kinderen hadden al veel vaker geschaatst. Het was een gezellig uitstapje!

Start schooljaar

De eerste drie weken zijn alweer voorbij. Wat gaat de tijd snel!
De kinderen van groep 6 zijn goed gestart op school.
Dit schooljaar schrijven de kinderen regelmatig een stukje voor de website. Zo kunnen we iedereen goed op de hoogte houden.

Verhalen door de kinderen
De kinderen hebben allemaal een verhaaltje geschreven over de eerste schoolweken. Hieronder kunt u een aantal verhaaltjes lezen.

Groep 6 is eigenlijk een beetje hetzelfde als groep 5.
Ik vind het best leuk hier.
De juf is lief en we gymmen eindelijk in de middag.
Ik ben blij dat de vakantie voorbij is en ik mijn agenda kan gebruiken in groep 6.
Geschreven door Gigi

In groep 6 gebruiken we een stofmap waar we alle werkbladen in doen.
Als er ruzie is, dan wordt het meteen opgelost.
Ik vind dat we liever voor elkaar zijn in groep 6.
Ook krijgen we muziekles. Dat is leuk.
Geschreven door Nigel

Het is een beetje anders in groep 6, maar het is wel leuk en gezellig.
We hebben ook een beloningssysteem. We plakken stickers op een ladder en klimmen dan naar een beloning toe. We hebben al 4 ladders vol.
We mochten al 2 keer extra naar buiten. De juf is ook lief.
Geschreven door Rosalie

foto 1

Ik heb al veel nieuwe dingen geleerd.
Ik vind de nieuwe methode Staal leuk.
Ook vind ik de juffen lief.
Ik vind het leuk in groep 6.
Geschreven door Marieke

foto 2 foto 3

We mogen een half uur naar buiten. Dat komt door de kindgesprekken.
We hebben geleerd wat ‘luchtwoorden’ en werkwoorden zijn. Dat is leuk.
We gymmen, knutselen en doen iedere week Nieuwsbegrip. Dat vind ik heel leuk.
Geschreven door Jayriano